Sonuçlarından bir tanesi de diş uçlarının şeffaflaşmasıdır. Böyle bir durumda merak edilen konu "Diş uçlarının şeffaflaşması neden olur, nasıl geçer?" oluyor. Yazımızda diş uçlarındaki şeffaflık hakkında bilgilere yer verdik. Diş uçlarındaki şeffaflığa ne iyi gelir? İşte öneriler…
DİŞ UÇLARININ ŞEFFAFLAŞMASI NEDEN OLUR?
Bir sabah uyandığımızda dişlerimizin uç kısımlarının şeffaf renk aldığını görebiliriz. İlk başta bu durum rahatsız etmese de ilerleyen zamanlarda ağrılara sebep olabilir. Yemek yediğimizde veya sıcak-soğuk içecek içtiğimizde dişlerimizin sızladığını hissedebiliriz. Bu durum diş minesi aşınması ile ilgili olabilir. Diş mineleri dişlerimizi kimyasallara karşı koruyan en önemli savunma mekanizmasıdır. Aşındığı zaman dişler savunmasız kalır. Diş çukurları oluşur ve yediğimiz, içtiğimiz şeyler diş çukurlarından sinir uçlarına iletilir. Bu da ağrı olarak hissedilir. Diş asit erozyonu olarak da bilinen bu olaya sebep olabilecek birkaç etken vardır. Çok fazla şeker tüketimi, kuru ağız, çok ekşi yemekler, reflü ve mide ekşimesi, bulmia ve çok asitli yiyecekler bunlara örnektir.
DİŞ UÇLARININ ŞEFFAFLAŞMASI NASIL GEÇER?
Diş insan hayatı boyunca en gerekli yapı taşlarından biridir. Düzenli diş bakımı ve diş sağlığı kontrolleri olmazsa dişlerimizi kaybedebilir ve diş yerine farklı alternatifler kullanmak zorunda kalabiliriz. Bunun için diş uçlarının şeffaflaşması gibi bir durumda yapılacak olan ilk iş diş hekimi ile görüşerek şeffaflığa neden olan etkenleri ortaya çıkarmaktır. Eğer evde yanlış bir tedavi uygularsak dişlerimize daha çok zarar verebiliriz. Diş hekiminin yapacağı muayene sonrası size önereceği yöntemleri aksatmadan uygulamalısınız.
DİŞ UÇLARININ ŞEFFAFLAŞMASINA NE İYİ GELİR?